Cümle Birleştirme Test 1

Cümle Birleştirme Test 10

Tebrikler - Cümle Birleştirme Test 10 adlı sınavı başarıyla tamamladınız. Sizin aldığınız skor %%SCORE%% en yüksek skor %%TOTAL%%. Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%
Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Soru 1
I. Bilgisayar başında sürekli oturmamız, kas ve kemik sistemimizi etkilerken bu yapılarda kalıcı zedelenmelere yol açabilir. II. Ergenlik çağındaki birçok çocuk, gelişim çağında olduğundan, elektronik cihazlarla içli dışlı olursa kamburluk riski artmaktadır. Yukarıda verilen II numaralı cümleyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
A
I. cümlede anlatılan durumla tutarsız olan başka bir konudan bahsedilmektedir.
B
I. cümlede açıklanan olayın yol açtığı negatif bir duruma değinilmiştir.
C
I. cümledeki olayın ergenleri diğer insanlara göre daha fazla etkilediği söylenmiştir.
D
I. cümledeki olayın herkeste olamayacağı bir örnekle detaylandırılmıştır.
E
I. cümledeki bilginin bilimsel açıdan ispatı yapılmıştır.
1 numaralı soru için açıklama 
Soru 2
I. Birçoğumuz demir-çelik üretiminde yalnız taş kömüründen faydalanıldığı kanısındayızdır. II. Demir-çelik fabrikalarında elektrikli körük desteğiyle linyit kömürü de kullanılır. Bu iki cümlede ifade edilenlerin anlamca doğru bir biçimde birleştirilmiş hâli aşağıdakilerden hangisidir?
A
Demir-çelik imalatında daha çok taş kömürü kullanılmasından dolayı çoğumuz linyit kömürünün bu sektörde kullanılmadığını zannederiz.
B
Genel olarak demir-çeliğin sadece taş kömüründen üretildiğini sansak da linyit kömürünün de bu sektörde öteden beri kullanıldığından haberdarız.
C
Demir-çelik endüstrisinde linyit kömürü de kullanılmasına rağmen genelimiz sadece körük destekli taş kömürünün bu sahada kullanıldığını sanırız.
D
Demir-çelik fabrikalarında elektrikli körük desteğiyle linyit kömürü de kullanılmasına karşın pek çoğumuz bu ürünün üretiminde sadece taş kömürü kullanıldığı fikrindeyiz.
E
Çoğumuz linyit kömürünün demir-çelik sanayiinde kullanıldığını hesaba katmayıp körüksüz sistemin sadece taş kömürüyle kullanıldığını düşünüyoruz.
2 numaralı soru için açıklama 
Soru 3
I. Bütün amacı Türk diline ve Türk düşünce hayatına hizmet etmek olan Suut Kemal Yetkin'in her duygusuna, düşüncesine edebiyat karışır. II. Suut Kemal Yetkin'in eğitimle ilgili yazıları incelendiğinde ilk sırayı dil ve edebiyatın aldığı görülmektedir. Bu iki cümlede ifade edilenlerin anlamca doğru bir biçimde birleştirilmiş hâli aşağıdakilerden hangisidir?
A
Her duygusuna, düşüncesine edebiyatı karıştıran, eğitimle ilgili yazılarında ilk sırayı dil ve edebiyata veren Suut Kemal Yetkin'in tek amacı; Türk diline ve Türk düşünce hayatına hizmet etmektir.
B
Her duygusuna, düşüncesine edebiyat karışan, eğitimle ilgili yazılarında ilk sırayı dil ve edebiyata veren Suut Kemal Yetkin'in bütün amacı; Türk diline ve Türk düşünce hayatına yeni yeni çevirilerle hizmet etmektir.
C
Eğitimle ilgili yazıları incelendiğinde ilk sırayı dil ve edebiyata verdiği görülen Suut Kemal Yetkin'in bütün amacı Türk diline ve Türk düşünce hayatına hizmet etmektir.
D
Bütün amacı Türk diline ve Türk düşünce hayatına hizmet etmek olan Suut Kemal Yetkin'in eğitimle ilgili yazıları incelendiğinde ilk sırayı dil ve edebiyatın aldığı görülmektedir
E
Dil ve edebiyat alanındaki görüşlerini eğitimle ilgili yazılarında dile getiren Suut Kemal Yetkin; her duygusuna, düşüncesine ilk sırada edebiyatı katmış Türk diline etimoloji alanında çok büyük hizmetler vermiştir.
3 numaralı soru için açıklama 
Soru 4
I. Halk arasında hamam böceği olarak bilinen blatta orientalislerin zehirlendiğinde sayıca azaldığı düşünülür. II. Hamam böcekleri, ölürken birden fazla yumurta bırakıp sayıca artar. Bu iki cümlede ifade edilenlerin anlamca doğru bir biçimde birleştirilmiş hâli aşağıdakilerden hangisidir?
A
Halk arasında hamam böceği sanılan blatta orientalisler, zehirlense bile ölürken birden fazla yumurta bırakarak sanılanın aksine çoğalır.
B
Halk arasında hamam böceği diye adlandırılan blatta orientalisler, zehirlense bile ölürken birden fazla yumurta bırakarak sanılanın aksine çoğalır.
C
Halk arasında hamam böceği diye adlandırılan blatta orientalisler, zehirlense bile ölürken en az bir yumurta bırakarak sanılanın aksine çoğalır.
D
Doktorlar arasında hamam böceği diye adlandırılan blatta orientalisler, zehirlense bile ölürken birden fazla yumurta bırakarak sanılanın aksine çoğalır.
E
Halk arasında hamam böceği diye adlandırılan blatta orientalisler, ezilse bile ölürken birden fazla yumurta bırakarak sanılanın aksine çoğalır.
4 numaralı soru için açıklama 
Soru 5
I. Fenomen kelimesi dilimize Fransızcadan geçmiş, bu dildeki temel anlamı olan olay anlamı sözlüğümüze girmiştir. II. Kelimenin İngilizce ve Fransızcadaki şaşırtıcı, harika ve tanınmış anlamları medya ve sosyal medyamızda kullanılsa da henüz sözlüğümüze girmemiştir. Bu iki cümlede ifade edilenlerin anlamca doğru bir biçimde birleştirilmiş hâli aşağıdakilerden hangisidir?
A
Fransızcadaki yaygın anlamı olay olan fenomen sözcüğü, Türkçeye de Fransızcadan bu anlamıyla geçmesine karşın İngilizce ve Fransızcadaki şaşırtıcı, harika ve tanınmış anlamları basınımız ve sosyal medyamızda da Türkçe Sözlük'te de yer almıştır.
B
Fransızcadaki temel anlamı olay olan fenomen sözcüğü, Türkçeye de Fransızcadan birçok anlamıyla geçmesine karşın İngilizce ve Fransızcadaki şaşırtıcı, harika ve tanınmış anlamları basınımız ve sosyal medyamızda kullanılmakla kalıp Türkçe Sözlük'e girmemiştir.
C
Fransızcadaki temel anlamı olay olan fenomen sözcüğü, Türkçeye de Fransızcadan bu anlamıyla geçmemiş; İngilizce ve Fransızcadaki şaşırtıcı, harika ve tanınmış anlamları basınımız ve sosyal medyamızda kullanılmakla kalıp Türkçe Sözlük'e girmemiştir.
D
Fransızcadaki temel anlamı olay olan fenomen sözcüğü, Türkçeye Fransızcadan bu anlamıyla geçmesine karşın İngilizce ve Fransızcadaki şaşırtıcı, harika ve tanınmış anlamları basınımız ve sosyal medyamızda kullanılmakla kalmayıp Türkçe Sözlük'e de girmiştir.
E
Fransızcadaki temel anlamı olay olan fenomen sözcüğü, Türkçeye de Fransızcadan bu anlamıyla geçmesine karşın İngilizce ve Fransızcadaki şaşırtıcı, harika ve tanınmış anlamları basınımız ve sosyal medyamızda kullanılmakla kalıp Türkçe Sözlük'e girmemiştir.
5 numaralı soru için açıklama 
Sınavı tamamlamak için butona tıklayınız, yanlışlarınız gösterilecektir. Sonuçları al.
5 tamamladınız.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git