Cümle Birleştirme Test 3

Cümle Birleştirme Test 12

Tebrikler - Cümle Birleştirme Test 12 adlı sınavı başarıyla tamamladınız. Sizin aldığınız skor %%SCORE%% en yüksek skor %%TOTAL%%. Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%
Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Soru 1
I. Otomobil kelimesi, Fransızcada kendiliğinden gezen anlamı taşımaktadır. II. Otomobil, ilk yapıldığında, insan veya hayvan gücüyle gitmediği için kendiliğinden gidiyor gibi algılanmıştır. Bu iki cümlede ifade edilenlerin anlamca doğru bir biçimde birleştirilmiş hâli aşağıdakilerden hangisidir?
A
İlk yapıldığında, insan veya hayvan hızında gitmediği için, kendiliğinden gidiyor gibi algılanan otomobil, Fransızcada sözcük anlamı olarak kendiliğinden gezen demektir.
B
İlk yapıldığında, insan veya hayvan gücüyle gitmediği için, kendiliğinden gitmiyor gibi algılanan otomobil, Fransızcada sözcük anlamı olarak kendiliğinden gezen demektir.
C
İlk yapıldığında, insan veya hayvan gücüyle gitmediği için, kendiliğinden gidiyor gibi gösterilen otomobil, Fransızcada sözcük anlamı olarak kendiliğinden gezen demektir.
D
İlk yapıldığında, insan veya hayvan gücüyle gitmediği için, kendiliğinden giden otomobil, Fransızcada sözcük anlamı olarak kendiliğinden gezen demektir.
E
İlk yapıldığında, insan veya hayvan gücüyle gitmediği için, kendiliğinden gidiyor gibi algılanan otomobil, Fransızcada kendiliğinden gezen demektir.
1 numaralı soru için açıklama 
Soru 2
I. Bir zamanlar sürekli mürekkep doldurulan kalemlere dolma kalem denirmiş. II. Dolma kalemden sonra yapılan ve mürekkep doldurulmayıp mürekkebini uzun süre koruyan kalemlere tükenmez kalem denmiş. Bu iki cümlede ifade edilenlerin anlamca doğru bir biçimde birleştirilmiş hâli aşağıdakilerden hangisidir?
A
Mürekkep doldurulmayıp mürekkebini uzun süre koruyan kalemler yapılıp bunlara tükenmez kalem denmeden önce, sürekli mürekkep doldurulan kalemlere dolma kalem denirmiş.
B
Mürekkep doldurulup mürekkebini uzun süre koruyan kalemler yapılıp bunlara tükenmez kalem denmeden önce, sürekli mürekkep doldurulan kalemlere dolma kalem denirmiş.
C
Mürekkep doldurulmayıp mürekkebini uzun süre koruyamayan kalemler yapılıp bunlara tükenmez kalem denmeden önce, sürekli mürekkep doldurulan kalemlere dolma kalem denirmiş.
D
Mürekkep doldurulmayıp mürekkebini uzun süre koruyan kalemler yapılıp bunlara tükenmez kalem dendikten sonra, sürekli mürekkep doldurulan kalemlere dolma kalem denirmiş.
E
Mürekkep doldurulmayıp mürekkebini uzun süre koruyan kalemler yapılıp bunlara tükenmez kalem denmeden önce, sürekli mürekkep doldurulamayan kalemlere dolma kalem denirmiş.
2 numaralı soru için açıklama 
Soru 3
I. Tuz ruhu kelimesindeki ruh kelimesi öz anlamında nane ruhu, gül ruhu gibi kelimelerde de kullanılır. II. Tuz ruhu adlandırması, daha önce ülkemizde bir temizlik malzemesi olarak kullanılan tuza gönderme yapılarak oluşturulmuştur. Bu iki cümlede ifade edilenlerin anlamca doğru bir biçimde birleştirilmiş hâli aşağıdakilerden hangisidir?
A
Daha önce ülkemizde bir temizlik malzemesi olarak kullanılamayan tuza gönderme yapılarak oluşturulan tuz ruhu kelimesinin içindeki ruh ifadesi, öz anlamında nane ruhu, gül ruhu gibi kelimelerde de kullanılır.
B
Daha önce ülkemizde bir temizlik malzemesi olarak kullanılan tuza gönderme yapılarak oluşturulan tuz ruhu kelimesinin içindeki ruh ifadesi, öz anlamında nane ruhu, gül ruhu gibi kelimelerde de kullanılır.
C
Daha sonra ülkemizde bir temizlik malzemesi olarak kullanılacak olan tuza gönderme yapılarak oluşturulan tuz ruhu kelimesinin içindeki ruh ifadesi, öz anlamında nane ruhu, gül ruhu gibi kelimelerde de kullanılır.
D
Daha önce ülkemizde bir temizlik malzemesi olarak kullanılan tuza gönderme yapılmaksızın oluşturulan tuz ruhu kelimesinin içindeki ruh ifadesi, öz anlamında nane ruhu, gül ruhu gibi kelimelerde de kullanılır.
E
Daha önce ülkemizde bir temizlik malzemesi olarak kullanılan tuza gönderme yapılarak oluşturulan tuz ruhu kelimesinin içindeki ruh ifadesi, öz anlamı dışında nane ruhu, gül ruhu gibi kelimelerde de kullanılır.
3 numaralı soru için açıklama 
Soru 4
I. Bazı kelimeler, Türkçe kelimelere getirilen yabancı gramer yapıları ile düzenlenmiştir. II. Dokunmatik kelimesi Fransızca, gidişat kelimesi Arapça, düzenbaz kelimesi Farsça yapılarla sentezlenmiştir. Bu iki cümlede ifade edilenlerin anlamca doğru bir biçimde birleştirilmiş hâli aşağıdakilerden hangisidir?
A
Bütün sözcükler; dokunmatik sözcüğünün Fransızca, gidişat sözcüğünün Arapça, düzenbaz sözcüğünün Farsça yapılarla harmanladığı gibi, dilimizdeki sözcüklere eklenen yabancı dil bilgisi yapılarıyla oluşturulmuştur.
B
Birtakım sözcükler; dokunmatik sözcüğünün Fransızca, gidişat sözcüğünün Arapça, düzenbaz sözcüğünün Farsça yapılarla harmanladığı gibi, dilimizdeki sözcüklere eklenen yabancı dil bilgisi yapılarıyla oluşturulmuştur.
C
Birtakım sözcükler; dokunmatik sözcüğünün Fransızca, gidişat sözcüğünün Arapça, düzenbaz sözcüğünün Farsça köklerle harmanladığı gibi, dilimizdeki sözcüklere eklenen yabancı dil bilgisi yapılarıyla oluşturulmuştur.
D
Birtakım sözcükler; dokunmatik sözcüğünün Fransızca, gidişat sözcüğünün Arapça, düzenbaz sözcüğünün Farsça yapılarla bozulduğu gibi, dilimizdeki sözcüklere eklenen yabancı dil bilgisi yapılarıyla oluşturulmuştur.
E
Birtakım sözcükler; dokunmatik sözcüğünün Fransızca, gidişat sözcüğünün Arapça, düzenbaz sözcüğünün Farsça yapılarla harmanladığı gibi, dilimizdeki sözcüklere eklenen yerli dil bilgisi yapılarıyla oluşturulmuştur.
4 numaralı soru için açıklama 
Sınavı tamamlamak için butona tıklayınız, yanlışlarınız gösterilecektir. Sonuçları al.
4 tamamladınız.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git